De leukste museumcafes van Nederland

Op 26 mei 2015 verschijnt het boek "De leukste museumcafés van Nederland". Recensies van de meest bijzondere museumcafés geïllustreerd met foto's van Nederlandse fotografen. Een boekwerk van formaat voor op iedere koffietafel. Vanaf 1 mei in de voorverkoop en te bestellen op deze site.

De parels onder de museumcafés

Bedankt voor je interesse!

Wil je het boek laten thuisbezorgen, of deze ophalen?

Afhaaladres Den Haag
Maastrichtsestraat 68
2587 XG Den Haag

Afhaaladres Arnhem
Coehoornstraat 35
6811 LA Arnhem

Specifieke bestelwensen? Neem contact met ons op.


 • Een reis door Nederland
 • Sfeervolle recensies
 • 50 museumcafés, 240 pagina's, full color, 700 gr

Een ode aan het Museumcafe

Een koffietafelboek met 240 pagina’s museumcafés. In woord en beeld.

Nederland telt meer dan 1200 musea en bij 740 daarvan kun je terecht voor een kop koffie. Bij 293 museumcafés kun je ook nog eens wat eten.

Dit boek neemt je mee op reis door Nederland. En laat per provincie de meest bijzondere museumcafés zien. Museumcafés op unieke plekken, met een bijzondere kaart, spannende kunst en prettig publiek.

Mèt tips over waar je goed kunt ontbijten, waar je onverwachte terrassen, muziekoptredens, of een betoverend uitzicht vindt.

Bestel het boek

Museumglas 2015

Dit jaar wordt het allereerste Museumglas uitgereikt; een Award voor het beste museumcafé.

Afgelopen twee jaar heeft de redactie van het boek “De leukste museumcafés van Nederland” 250 musea onder de loep genomen en beoordeeld op 15 criteria; meer dan 120 hiervan zijn bezocht. De leukste zijn opgenomen in het boek.

Daarvan zijn er 5 genomineerd voor het Museumglas.

Een vakjury onderzoekt komende tijd welk museumcafé er met kop en schouders boven uit steekt.

Op 26 mei maken zij in het Dordrechts Museum de winnaar bekend.


De vakjury

Marielle Pals (juryvoorzitter) is ruim dertig jaar werkzaam in de culturele sector. Op dit moment is zij Hoofd Programma bij het Nationaal Museum van Wereldculturen. Marielle is altijd gericht op het bruggenbouwen tussen de instellingen (aanbod) en bezoekers (vraag). Programma’s zijn daarin natuurlijk belangrijk, de praktijk heeft echter uitgewezen dat een goed café er ook voor zorgt dat bezoekers komen en blijven. Als jurylid gaat haar aandacht uit naar de link tussen het museumcafé en de museale waarde of sfeer.


Moniek Smit weet alles van koffie. Ze is voorzitter van SCAE Nederland, programmamanager van The Amsterdam Coffee Festival en auteur van The Belgium Netherlands Coffee Guide. Als geen ander weet zij de match tussen concept en koffiekwaliteit te beoordelen. Moniek is eigenaar van Coffeeconsulting.


Martine Zuil is hoofdredacteur van Misset Horeca, al 63 jaar het toonaangevende vakblad voor de horeca, met bijbehorende nieuwssite en eigen ondernemersevents. Eén van de producten van de Misset Horeca is de jaarlijkse Café Top 100.


Olwen Harkema is historicus & fotograaf, maar bovenal fanatiek museumbezoeker. Dit jaar bezoekt ze in het kader van haar project 400 MUSEA 2015 zoveel mogelijk Nederlandse musea. Olwen heeft inmiddels dus niet alleen heel wat musea, maar ook heel wat museumcafés van binnen gezien. Over haar ervaringen houdt ze een blog bij. Daarmee hoopt ze meer mensen, waaronder kinderen, aan te moedigen om het museum te bezoeken.


De genomineerden

Museumcafé Belvédère

Precies in het midden tussen twee expositievleugels in, zweeft boven het kanaal dat naar Landhuis Oranjewoud loopt, museumcafé Belvédère. Een minimalistisch café dat, net als de kunst in het museum het Friese landschap als uitgangspunt heeft. Goede plek voor een lunch of borrel na museumbezoek of een wandeling over het landgoed.

Gember

Vlak aan de straat met uitzicht op één van de mooiste gebouwen van Den Haag en grenzend aan de museumzalen is Gember een laagdrempelige, ruime plek om af te spreken, te werken of na te genieten van een tentoonstelling.

BovenOver

Vanaf het terras in de beeldentuin heeft Bovenover één van de mooiste uitzichten van Arnhem. Vriendelijke bediening en veel zelfgemaakte gerechten met (biologische) streekproducten. Een heerlijke plek om vóór of na het museum te neer te strijken.

Art&Dining

Een modern, stijlvol interieur, opvallende bar met een kleurrijk wijnflessenkunstwerk en aan de muren wisselende werken uit de collectie van het Museum. Onder de hoge bomen in de museumtuin staat een ruim terras, maar ook in de serre zit je voor of na een museumcafé goed.

Nieuwe Café

In dit museumcafé is altijd wat te beleven: de kunst wordt 'live' op de muren geschilderd, muziek en dansoptredens en tóch alle ruimte om in rust een goede kop koffie te drinken, te werken of de krant te lezen. Binnen, of op de loungestoelen van het ruime terras aan de straatkant langs het water.

Het Museumcafé Blog

Over het boek, inspirerende plaatsen, en onze visie voor in de toekomst

Winnaar Museumglas: het Nieuwe Café

2015-05-27 10:32:59 GMT
image

Foto: Fred Ernst

In deze blog een terugblik op gisteravond. Met de Winnaar van het Museumglas 2015; de top 10 museumcafés met de meeste Publieksstemmen; en de overhandiging van het eerste boek.

Gisteravond in het Dordrechts Museum tijdens een avond over de “Waarde van musea voor de stad” hebben we ons boek gepresenteerd temidden van een gezelschap van Museumdirecteuren, de burgemeester van Dordrecht, gemeentedirecteuren en natuurlijk exploitanten en verantwoordelijken voor de museumcafés. Een ongebruikelijke mix van mensen. Wel een heel leuke.


EERSTE EXEMPLAAR
Het eerste exemplaar ging naar Siebe Weide (directeur Museumvereniging).

image

WINNAAR MUSEUMGLAS
Maar veel mensen zaten vooral vol spanning te wachten op het Juryoordeel. Die vakjury had afgelopen weken eindeloos veel espresso’s getest, desembroodjes en landbroden geproefd, wijnen gewalst en personeel aan de tand gevoeld.

image

Marielle Pals (juryvoorzitter) maakte de winnaar bekend: Het Nieuwe Café van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en overhandigt het Museumglas.

Pals roemde de verrassende programmering, de kaart met goede producten en sympathieke prijzen, vriendelijke en snelle bediening en de toegankelijkheid van het café als ontmoetingsplek. “Door steeds weer op zoek te gaan naar de verbinding met het museum, de actuele thema’s en tentoonstellingen weet het de bezoeker steeds weer te verrassen”. En daarmee is het café méér dan een gewoon café.

image

Vlnr: Rick Zeelen (commercieel directeur Vermaat), Randy Stanzler (Manager Het Nieuwe Café) en Taco de Neef (Het Nieuwe Instituut).

PUBLIEKSPRIJS
Niet alleen de jury mocht zich uitspreken over de museumcafés. Ook bezoekers konden afgelopen weken stemmen op hun favoriet uit het boek. En is massaal gestemd. Bijna 2500 stemmen werden er uitgebracht.

Deze museumcafés kregen van jullie de meeste stemmen:

1. Bovenover, Museum Arnhem

2. Museumcafe Belvédère, Belvedere

3. Museumcafé, Museum Volkenkunde

4. Museumplein, Louwman Museum

5. Museumcafé Kaap Skil, Kaap Skil

6. ZMcafe, Zeeuws Museum

7. Art & Dining, Dordrechts Museum

8. Het Nieuwe Café, Het Nieuwe Instituut

9. Café Thús, Fries Museum

10. MendiniRestaurant, Groninger Museum

Alhoewel het aantal stemmen dicht bij elkaar lag, sprong Bovenover van Museum Arnhem er met kop en schouders boven uit.

image

Vlnr: Jacqueline Wassenaar (Museumcafé Belvédère), Hélène Rehmann en Antoinette de Beijer (Bovenover) en Thomas de Jong (Museumcafé Volkenkunde).

Het publiek roemt de inspirerende en haast meditatieve plek met met ‘mooiste uitzicht van Nederland’, de beeldentuin, het lieve personeel en het lekkere eten. 


Boekcadeau
Na al het prijzengeweld was het tijd voor de borrel in Art & Dining, het museumcafé van het Dordrechts Museum.
Maar niet voor iedereen een boek had gekregen.

image

De boeken werden aangeboden door onze partners: Henk Langkemper van ESW, Laila Frank van Being Frank, Bart Roorda van Tuxion, Thomas Dirks van Toomas Espressobar en De PlaatsMakers. Bedankt!


GEFELICITEERD & BEDANKT!
Wij feliciteren de winnaars met hun prijs en willen je heel erg bedanken voor je komst naar Dordrecht en het enthousiasme waarmee jullie hebben meegedaan. 
Ook een groot dankjewel aan het Dordrechts Museum en Art & Dining voor hun gastvrijheid op deze avond!

Op naar het Museumglas 2017 :)
Als u daar nu goede ideeën over heeft, laat het ons weten! 


IN DE MEDIA
Gisteren en vandaag werd er behoorlijk op los getwitterd, gepost en geschreven. Een korte impressie van wat er zoal in de media verscheen staat al op onze website. Morgen meer!

image

BOEK
Heb je nog geen boek en wil je het wel graag hebben? Je kunt het hier bestellen.


image

Stem op je favoriete museumcafé

De winnaars van de publieksprijs zijn bekend - dank allemaal voor de uitgebrachte stemmen!

Nummer 5: Museumcafé, Kaap Skil

Nummer 4: Museumplein, Louwman Museum

Nummer 3: Museumcafé, Museum Volkenkunde

Nummer 2: Museumcafe Belvédère


De winnaar... Bovenover, Museum Arnhem !

Allen: van harte gefeliciteerd!


 • BR Brabant
 • DR Drenthe
 • FL Flevoland
 • FR Friesland
 • GE Gelderland
 • GR Groningen
 • LI Limburg
 • NH Noord-Holland
 • OV Overijssel
 • UT Utrecht
 • ZE Zeeland
 • ZH Zuid-Holland
 • Aquarium
  Nederlands Watermuseum, Arnhem
 • Art & Dining
  Dordrechts Museum, Dordrecht
 • bijRozendaal
  TwentseWelle, Enschede
 • Bovenover
  Museum Arnhem, Arnhem
 • Brasserie Mh
  Mauritshuis, Den Haag
 • Café Ginkgo
  Universiteitsmuseum Utrecht, Utrecht
 • Café Hindeloopen
  Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
 • Café Klok
  Museum Speelklok, Utrecht
 • Café Roosenburgh
  Tot Zover, Amsterdam
 • Café Thús
  Fries Museum, Leeuwarden
 • Cobra Museumcafé
  Cobra, Amstelveen
 • Cochius Keuken
  Nationaal Glasmuseum, Leerdam
 • Cultuurcafé
  Stedelijk Museum Alkmaar, Alkmaar
 • De Cantine
  Nieuwland, Lelystad
 • De Halve Vleet
  Muzee, Den Haag
 • De Refter
  Klooster Ter Apel, Ter Aar
 • De Zwarte Madonna
  Museum Vaals, Vaals
 • Espressobar
  Nationaal Militair Museum, Soest
 • Espressobar
  Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam
 • EYE bar-restaurant
  EYE Filmmuseum, Amsterdam
 • Foam Café
  Foam, Amsterdam
 • Gember
  GEM |Fotomuseum, Den Haag
 • Grand café Maastricht Soiron
  Museum aan het Vrijthof, Maastricht
 • Hannema's Museumbar
  Museum de Fundatie, Zwolle
 • Het Nieuwe Café
  Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
 • Het Proeflokaal
  Het Jenevermuseum, Schiedam
 • HUMANITY Café
  Humanity House, Den Haag
 • Ipanema
  Bonnefantenmuseum, Maastricht
 • Karel1
  Van Abbemuseum, Eindhoven
 • Krancafé
  KRANENBURGH, Bergen
 • Lunchroom
  Wereldmuseum, Rotterdam
 • MendiniRestaurant
  Groninger Museum, Groningen
 • Museum Brasserie
  Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, Den Bosch
 • Museumcafé
  Kaap Skil, Texel
 • Museumcafé
  Museum Volkenkunde, Leiden
 • Museumcafé De Buitenplaats
  Museum de Buitenplaats, Eelde
 • Museumcafé de Kribbe
  De Kribbe, Wilp
 • Museumcafé Gouda
  Museum Gouda, Gouda
 • Museumcafé Het Binnenhof
  Rijksmuseum Twenthe, Enschede
 • Museumcafe Belvédère
  Belvedere, Oranjewoud
 • Museumplein
  Louwman Museum, Den Haag
 • Museumrestaurant
  Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam
 • Proeflokaal De Boom
  Nationaal Biermuseum, Alkmaar
 • Restaurant Stedelijk
  Stedelijk Museum, Amsterdam
 • Restaurant Wereldmuseum
  Wereldmuseum, Rotterdam
 • Rijks®
  Het Rijksmuseum, Amsterdam
 • Stalpaert
  Scheepvaartmuseum, Amsterdam
 • Thuys
  Het Dolhuys, Haarlem
 • Veldkeuken
  MOA, Bunnik
 • ZMcafe
  Zeeuws Museum, Middelburg
Aquarium

Het museumcafe van Nederlands Watermuseum in Arnhem.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Art & Dining

Het museumcafe van Dordrechts Museum in Dordrecht.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

bijRozendaal

Het museumcafe van TwentseWelle in Enschede.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Bovenover

Het museumcafe van Museum Arnhem in Arnhem.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Brasserie Mh

Het museumcafe van Mauritshuis in Den Haag.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Café Ginkgo

Het museumcafe van Universiteitsmuseum Utrecht in Utrecht.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Café Hindeloopen

Het museumcafe van Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Café Klok

Het museumcafe van Museum Speelklok in Utrecht.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Café Roosenburgh

Het museumcafe van Tot Zover in Amsterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Café Thús

Het museumcafe van Fries Museum in Leeuwarden.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Cobra Museumcafé

Het museumcafe van Cobra in Amstelveen.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Cochius Keuken

Het museumcafe van Nationaal Glasmuseum in Leerdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Cultuurcafé

Het museumcafe van Stedelijk Museum Alkmaar in Alkmaar.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

De Cantine

Het museumcafe van Nieuwland in Lelystad.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

De Halve Vleet

Het museumcafe van Muzee in Den Haag.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

De Refter

Het museumcafe van Klooster Ter Apel in Ter Aar.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

De Zwarte Madonna

Het museumcafe van Museum Vaals in Vaals.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Espressobar

Het museumcafe van Nationaal Militair Museum in Soest.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Espressobar

Het museumcafe van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

EYE bar-restaurant

Het museumcafe van EYE Filmmuseum in Amsterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Foam Café

Het museumcafe van Foam in Amsterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Gember

Het museumcafe van GEM |Fotomuseum in Den Haag.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Grand café Maastricht Soiron

Het museumcafe van Museum aan het Vrijthof in Maastricht.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Hannema's Museumbar

Het museumcafe van Museum de Fundatie in Zwolle.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Het Nieuwe Café

Het museumcafe van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Het Proeflokaal

Het museumcafe van Het Jenevermuseum in Schiedam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

HUMANITY Café

Het museumcafe van Humanity House in Den Haag.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Ipanema

Het museumcafe van Bonnefantenmuseum in Maastricht.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Karel1

Het museumcafe van Van Abbemuseum in Eindhoven.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Krancafé

Het museumcafe van KRANENBURGH in Bergen.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Lunchroom

Het museumcafe van Wereldmuseum in Rotterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

MendiniRestaurant

Het museumcafe van Groninger Museum in Groningen.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museum Brasserie

Het museumcafe van Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch in Den Bosch.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumcafé

Het museumcafe van Kaap Skil in Texel.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumcafé

Het museumcafe van Museum Volkenkunde in Leiden.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumcafé De Buitenplaats

Het museumcafe van Museum de Buitenplaats in Eelde.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumcafé de Kribbe

Het museumcafe van De Kribbe in Wilp.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumcafé Gouda

Het museumcafe van Museum Gouda in Gouda.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumcafé Het Binnenhof

Het museumcafe van Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumcafe Belvédère

Het museumcafe van Belvedere in Oranjewoud.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumplein

Het museumcafe van Louwman Museum in Den Haag.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Museumrestaurant

Het museumcafe van Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Proeflokaal De Boom

Het museumcafe van Nationaal Biermuseum in Alkmaar.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Restaurant Stedelijk

Het museumcafe van Stedelijk Museum in Amsterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Restaurant Wereldmuseum

Het museumcafe van Wereldmuseum in Rotterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Rijks®

Het museumcafe van Het Rijksmuseum in Amsterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Stalpaert

Het museumcafe van Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Thuys

Het museumcafe van Het Dolhuys in Haarlem.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Veldkeuken

Het museumcafe van MOA in Bunnik.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

ZMcafe

Het museumcafe van Zeeuws Museum in Middelburg.

De stembus is gesloten! Dank voor alle stemmen. De winnaar wordt vandaag om 23:00 uur bekend gemaakt; je ontvangt hiervan een mail!

Programma 26 mei

Aanstaande dinsdag 26 mei is in het Dordrechts Museum om 20:00 uur de boekpresentatie en de uitreiking van het Museumglas 2015. Daarnaast natuurlijk de onthulling van de Publieksfavoriet.

19.00u
Inloop, en mogelijkheid tot bezichtigen van de tentoonstelling ‘Holland op z’n mooist’.
20.00u
Welkom
Arno Brok (burgemeester gemeente Dordrecht)
20.05u
Gemeentelijk museumbeleid in tijden van bezuinigingen
Siebe Weide (algemeen directeur Museumvereniging)
20.25u
Het belang van musea voor stad en regio
Gerard Marlet (directeur Atlas voor gemeenten)
20.45u
Het succes van de Koninklijke tentoonstelling
Patricia de Weichs de Wenne (zakelijk directeur Dordrechts Museum)
21.05u
De beste museumcafés van Nederland
Marlijn van der Hoeven (initiatiefnemer hetmuseumcafe.nl)
Bekendmaking winnaar Publieksprijs ‘Leukste museumcafé 2015’
21.25u
Prijsuitreiking Het Museumglas 2015
Mariëlle Pals (vz Vakjury)
Borrel in de wijnbar van Art & Dining, het museumcafé van het Dordrechts Museum

Locatie en routebeschrijving

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
Tel: 078 770 8708

Plattegrond ter indicatie

Auto

U kunt uw navigatiesysteem instellen op:
parkeergarage Drievriendenhof, Korte Kolfstraat 235, 3311 XP Dordrecht.


Het is nuttig te weten dat de binnenstad van Dordrecht veelal afgezet is om verkeer te weren. Dit levert voor bezoekers regelmatig problemen op als zij de stad toch verkeerd binnenrijden. 
Weet u het niet meer: vraag dan altijd naar het station en zorg ervoor dat u de Stationsweg -Johan de Wittstraat inrijdt.

OV

Vanaf het centraal station kunt u lijn 3 (Crabbehof), lijn 4 (Wielwijk) of lijn 7 (Sterrenburg) nemen. Uitstappen eerstvolgende bushalte Centrum. Vanaf daar de borden Parking Drievriendenhof volgen. Voorbij de ingang van de parkeergarage slaat u rechtsaf de Museumstraat in.

Vanaf het Centraal Station is het ca. 15 minuten lopen naar het museum. U volgt hiervoor de voetpaden. Zie ook bewegwijzering voor het station.

De leukste museumcafe's sneak preview

Het boek "De leukste Museumcafe's van Nederland" is nu te koop. Neem alvast een kijkje in het boek om in de stemming te komen, of bestel het boek gelijk.

Bestel het boek